Translate

09 Σεπτεμβρίου 2022

Το Λετονικό Πολεμικό Μουσείο (Latvijas Kara muzejs), ο Πύργος της Πυρίτιδας, τα εμβλήματα των Λετονικών πόλεων. Ταξίδι στη Λετονία το καλοκαίρι του 2019

Το Πολεμικό Μουσείο ιδρύθηκε το 1916 ως Λετονικό Μουσείο Τυφεκιοφόρων Τάγματος με υλικό από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο. Πέρασε από διάφορες φάσεις, βομβαρδίστηκε, εκκενώθηκε , μεταφέρθηκαν αλλού τα εκθέματα του, προστέθηκαν κι άλλα από τις επόμενες φάσεις της ιστορίας της Λετονίας και σήμερα λειτουργεί ως Λετονικό Πολεμικό ή Στρατιωτικό Μουσείο, περιλαμβάνοντας εκθέματα και από τους 18ο και 19ο αιώνες, αλλά και ιστορικό υλικό από τη σύγχρονη ιστορία της Λετονίας και της Ρίγα. Βρίσκεται στο παλιό ιστορικό κέντρο της πόλης.
Δίπλα τοίχος κτιρίου με τα οικόσημα - εμβλήματα όλων των Λετονικών πόλεων, όμορφα κτίρια όπως το ξενοδοχείο της φωτογραφίας. Είναι να απορείς πώς τα κατάφεραν σε μας και έχτισαν τόση ασχήμια αρχιτεκτονικά μιλώντας με ανάλογους προϋπολογισμούς. Θα πρέπει να παίζει ρόλο η αξιοκρατία στις θέσεις και στην ανάληψη έργων. Όλοι οι άχρηστοι ... γνωρίζετε.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου