Translate

20 Σεπτεμβρίου 2022

Η Εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου και του Αγίου Βερνάρδου(Church of St. Francis and St. Bernard). Δίπλα η εκκλησία της Αγίας Άννας(Church of St. Anne). Ναοί στο Βίλνιους. Ταξίδι στη Λιθουανία το καλοκαίρι του 2019

Η Εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης και του Αγίου Βερνάρδου (Μπερναρντίνο) της Σιένα είναι γνωστή και ως Bernardine από το τάγμα των μοναχών που την κατασκεύασε αρχικά με ξύλο και σύντομα με πέτρινα υλικά το 15ο αιώνα. Τον 16ο αιώνα ενσωματώθηκε στην κατασκευή του αμυντικού τείχους του Βίλνιους, γι' αυτό και υπάρχουν σκοπευτικά ανοίγματα στους τοίχους της. Ανακατασκευάστηκε αρκετές φορές, υπάρχουν στοιχεία διαφόρων ρυθμών, υπερτερεί όμως ο γοτθικός. Δίπλα στο ναό κατασκευάστηκε το μοναστήρι του τάγματος. Στις διάφορες ιστορικές περιόδους το μοναστήρι εξυπηρέτησε και άλλες ανάγκες, στρατώνας σε περίοδο πολέμου, Ακαδημία Τέχνης κ.α.

Δίπλα και η εκκλησία της Αγίας Άννας γοτθικού ρυθμού που η πρόσοψη της έμεινε αναλλοίωτη από τον 15ο, 16ο αιώνα, είναι ένα κόσμημα. Πιο περίτεχνη από την Bernardine. Οι δυο εκκλησίες δίπλα δίπλα αποτελούν σχεδόν ενιαίο σύνολο.

Παραδίπλα και η περιοχή της Δημοκρατίας της Ουζούπης και πολλά πολλά ενδιαφέροντα σημεία και μνημεία του παλιού ιστορικού κέντρου του Βίλνιους, δίπλα στον ποταμό Βίλνια.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου