Translate

07 Νοεμβρίου 2022

Οι μαρίνες και οι παραλίες του Ντουμπάι, (Yacht marina, east marina ...). Ταξίδι τον Οκτώβριο του 2022

Πολλές μαρίνες και παραλίες είδαμε στο Ντουμπάι. Οι θάλασσες καθαρές, αν και δεν είχαμε χρόνο για μπανάκι. Ακριβές oi ξαπλώστρες, αλλά υπάρχει η δυνατότητα να ανοίξεις τη δική σου ομπρέλα στην παραλία. Οι οργανωμένες παραλίες με τις ξαπλώστρες δε φτάνουν ως το κύμα, απέχουν αρκετά απ' αυτό και μπροστά ή παραδίπλα κάποιοι σκιάζονταν με τις δικές τους ομπρέλες θαλάσσης. Επίσης δε καταλαμβάνουν ολόκληρες τις παραλίες, όπως έχω δει να γίνεται σε μια εξαιρετικά υποβαθμισμένη και απολίτιστη χώρα, όπου κανένας νόμος δεν ισχύει, πέρα από τον κομματικό. Κόσμος περαστικός που φωτογραφίζεται στις παραλίες και κόσμος που κάνει τις θαλασσινές διακοπές του στο Ντουμπάι.

Τα ξενοδοχεία πλήθος, πολλά απ' αυτά πανάκριβα με δυνατότητες για παροχές μοναδικές που όμως πληρώνονται αδρά. Ελέγξτε πριν το ταξίδι σας τη βαθμολογία του καταλύματος στην καθαριότητα, μπορεί το ξενοδοχείο να είναι πεντάστερο με χαμηλή βαθμολογία στην πάστρα. Καλύτερα τετράστερο με υψηλή βαθμολογία στην καθαριότητα κ.α. παροχές. Δε γίνεται στο Ντουμπάι να μη θαυμάσεις την αρχιτεκτονική και την πολυτέλεια των ξενοδοχείων τους. Είναι κι αυτά κομμάτι των αξιοθέατων, της περιήγησης στην πόλη. Τα ποσά διανυκτέρευσης για ορισμένα απ' αυτά ζαλίζουν. Κι όμως υπάρχουν πολλοί από όλες τις χώρες που τα δίνουν με μεγάλη άνεση! Όπως και αντίτιμα για να κολυμπήσουν σε αιωρούμενες πισίνες, για να απολαύσουν ένα ποτό ή φαγητό σε εστιατόρια ενυδρεία, σε νεροτσουλήθρες, να κολυμπήσουν δίπλα στα δελφίνια ... Δε λέω ότι δε θα θέλαμε, αλλά τέτοια ποσά δε τα διαθέτουμε και όπως είπαμε, όλα πληρώνονται αδρά στο ακριβό Ντουμπάι.

Περαστικοί από τις παραθαλάσσιες περιοχές του Ντουμπάι για λίγα λεπτά σε διάφορα σημεία, είδαμε, φωτογραφίσαμε, ωραία όσα είδαμε. Κάθε τόπος είναι όμορφος με το δικό του τρόπο. Ό,τι προλάβουμε, όσο η ζωή μας χαρίζει υγεία.












































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου