Translate

09 Νοεμβρίου 2022

Το Μουσείο του Μέλλοντος (MOTF) στο Ντουμπάι. Ταξίδι τον Οκτώβριο του 2022

Το Μουσείο του Μέλλοντος στο Ντουμπάι, το είδαμε και το θαυμάσαμε, μόνον εξωτερικά, δυστυχώς. Αν μετανιώσαμε για κάτι στο συγκεκριμένο ταξίδι είναι αυτό, ότι δεν επισκεφτήκαμε το συγκεκριμένο Μουσείο, αλλά έπρεπε να έχουμε φροντίσει για τα εισιτήρια πολύ νωρίτερα. Τι να πω, δεν αλλάζει αυτό και ελπίζουμε, αν ξαναπεράσουμε από κει, έστω κι αν το Ντουμπάι είναι ενδιάμεσος σταθμός για κάτι πιο μακρινό, να το επισκεφτούμε.

Άνοιξε τις πύλες του μόλις φέτος, στις 22/2/2022 και χαρακτηρίζεται ως το πιο υψηλής τεχνολογίας αξιοθέατο των Η.Α.Ε.. Κάθε καινοτόμα ιδέα κατατίθεται στο Μουσείο αυτό και επιτροπές ειδικών επιστημόνων εξετάζουν τις δυνατότητες εφαρμογής τους. Προβλέπει λύσεις για τις επόμενες γενιές και εποχές (τεχνητή νοημοσύνη, επαυξημένη πραγματικότητα, ανάπτυξη πόρων του διαστήματος, βιομηχανία, υγεία, ενέργεια, μεταφορές ... ό,τι μπορεί να βελτιώσει και να φέρει επανάσταση στην ανθρωπότητα για το καλύτερο;) Μέσα από διαφορετικές θεματικές, που συνδέουν πολλά και διαφορετικά πεδία, παρουσιάζει τον κόσμο όπως ίσως θα είναι σε 50 χρόνια από σήμερα.

Έχει έκταση 30.000 τ.μ. και υψώνεται 77 μέτρα πάνω από το έδαφος. Η πρόσοψή του έχει επενδυθεί με 1.024 πάνελ από ανοξείδωτο χάλυβα διακοσμημένα με αποσπάσματα από ποιήματα του Σεΐχη Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ Αλ Μακτούμ, εμίρη του Ντουμπάι, με την τέχνη της αραβικής καλλιγραφίας.

Μπράβο στα Η.Α.Ε. για τα Μουσεία και τα κτίσματα που έχουν κατασκευάσει. Απ' ότι βλέπω και γνωρίζω και οι προϋπολογισμοί των έργων που κατασκευάζονται στη χώρα μου δεν είναι μικροί, το αποτέλεσμα όμως είναι απογοητευτικό. Οι λόγοι γνωστοί.
 









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου