Translate

23 Νοεμβρίου 2022

Qasr Al Watan, Abu Dhabi. Προεδρικό Μέγαρο και Μουσείο. (Ταξίδι τον Οκτώβριο του 2022)

Ένα ακόμα παλάτι του Άμπου Ντάμπι. Λειτουργεί ως η επίσημη κατοικία του Προέδρου των Η.Α.Ε., και φιλοξενεί συναντήσεις υψηλού επιπέδου και διάφορες εκδηλώσεις. Το κτίριο στέφεται με έναν από τους μεγαλύτερους θόλους στον κόσμο με διάμετρο 37 μέτρα. Το παλάτι άνοιξε για τους τουρίστες το 2019, οι επισκέπτες των τμημάτων που λειτουργούν ως Μουσείο μπορούν να μάθουν για τις παραδόσεις και τα ιδανικά των Η.Α.Ε. καθώς στο χώρο λειτουργούν συλλογές και βιβλιοθήκη και γίνονται κατά καιρούς διάφορες παραδοσιακές τελετές και εκδηλώσεις. Σε μια από τις αίθουσες εκτίθενται τα δώρα που έλαβε ο πρόεδρος των ΗΑΕ από ηγέτες χωρών από όλο τον κόσμο.


Στο τμήμα του που λειτουργεί ως Προεδρικό Μέγαρο στεγάζονται τα γραφεία του Προέδρου και του Αντιπροέδρου του Άμπου Ντάμπι για συναντήσεις με αρχηγούς ξένων κρατών και συναντήσεις του Υπουργικού Συμβουλίου και του Ομοσπονδιακού Ανώτατου Συμβουλίου των ΗΑΕ.


Μάρμαρα, κρύσταλλα, ισλαμικά αποφθέγματα ... πολυτέλεια, άπλα και πράσινο ολόγυρα από το παλάτι, άπλα στους χώρους του, ένα ακόμα έργο τέχνης. Χτίστηκε για να στολίζει με την ομορφιά του και να προκαλεί με την καλλιτεχνία του το θαυμασμό ανά τους αιώνες, στέρεο και κυρίαρχο στο χώρο. Μέσα σε τόση ομορφιά ποιος επισκέπτης δε θα ένιωθε ευτυχία;







































 
















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου