Translate

06 Αυγούστου 2017

Μουσικά παγκάκια αφιερωμένα στη μνήμη του Φρεντερίκ Σοπέν κοσμούν τη Βαρσοβία




Τι όμορφα, αλήθεια! Ο επισκέπτης της Βαρσοβίας ξεκουράζεται, στη διάρκεια της περιήγησης του στο ιστορικό κέντρο της πόλης, πάνω σε παγκάκια που παίζουν μικρά κομμάτια από τις συνθέσεις του Σοπέν.
Οι Πολωνοί βρήκαν έναν ακόμα τρόπο να τιμήσουν τον συνθέτη τους! Στημένα σε σημεία που έζησε ή δραστηριοποιήθηκε ο Σοπέν στη Βαρσοβία, κερδίζουν την καρδιά των τουριστών και μας δίνουν πληροφορίες για τον συνθέτη και τη σχέση της τοποθεσίας που βρίσκονται με τη ζωή του.
Εξάλλου η Βαρσοβία βρισκόταν πάντα στην καρδιά του συνθέτη κι εκεί μεταφέρθηκε μετά το θάνατο του.


Παρόμοια παγκάκια υπάρχουν και στο Lazienki_Palace, δηλ. στα θερινά ανάκτορα του βασιλιά Stanislaw II , όπου κάθε Κυριακή δίνονται συναυλίες με έργα του Σοπέν και ελεύθερη πρόσβαση για τον κόσμο. Κοντσέρτα με έργα του Σοπέν δίνονται καθημερινά σε πολύ προσιτές τιμές και σε αίθουσες και θέατρα της πόλης. 


Ζηλεύεις λίγο για τις δυνατότητες και την ποιότητα ζωής των πολιτών γι' αυτόν και άλλους πολλούς λόγους κι αναρωτιέσαι πόσο δύσκολο ή δαπανηρό είναι να εγκατασταθούν κι εδώ τέτοια παγκάκια κι ας παίζουν και το Έντεκα (στην Κοζάνη) ή άλλους παραδοσιακούς και λαϊκούς σκοπούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου