Translate

30 Μαΐου 2014

Είναι ο συμβολισμός, ηλίθιε!

Ο μισόβλακας ντύνεται έξυπνος και κάνει πολιτική ανάλυση στα κοινωνικά δίκτυα αποφαινόμενος ότι είναι βλάκες οι ψηφοφόροι που έστειλαν στην Ευρωβουλή «έναν άνθρωπο 92 χρονών που δεν ανεβαίνει στο αεροπλάνο». Ο «έξυπνος» αναλυτής δεν βρίσκει άλλο επιχείρημα απ’ αυτό του χυδαίου πρώην πολιτικού, πρώην ΠΑΣΟΚου, πρώην αντιπροέδρου, πρώην «τραγουδιστή», πρώην συνεργάτη στην παράδοση του Οτσαλάν, πρώην έξυπνου Θεόδωρου Πάγκαλου όταν σχολίασε το ίδιο θέμα αποκαλώντας (ποιος; o Πάγκαλος!) «νούμερο» τον ΝΥΝ και παρόντα στα «90 συν» Γλέζο!
Δεν καταλαβαίνει ο «αναλυτής» ότι οι 153.000 ψήφοι που συγκεντρώνει μέχρι στιγμής ο Γλέζος (και τα στοιχεία δεν έχουν ολοκληρωθεί) με τεράστια διαφορά από τον δεύτερο, είναι ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ, είναι ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ, είναι ΣΕΒΑΣΜΟΣ σε μια πολιτική και ΙΣΤΟΡΙΚΗ προσωπικότητα και σε έναν άνθρωπο που έως και τη δέκατη δεκαετία της ζωής του μάχεται (το έχει δικαίωμα) και ΖΕΙ πιο έντονα από πολλούς ψοφοδεείς ψηφοφόρους (όπως είναι, πιθανόν, ο σχολιαστής).
Έναν άνθρωπο ο οποίος όταν οι επικριτές απολαμβάνουν το βόλεμα του καναπέ τους και πυροβολούν με κείμενα και αστεία επιχειρήματα πίσω από τα οδοφράγματα των πληκτρολογίων, αυτός κατεβαίνει στις διαδηλώσεις και τρώει το δακρυγόνο από απόσταση μέτρων. Αυτός ο άνθρωπος αξίζει να πάει στην Ευρωβουλή με ποδήλατο, τρένο, ταξί ή χειράμαξα. Θα βρει τον τρόπο όταν αποφασίσει να ταξιδέψει. Και θα ανέβει και σε αεροπλάνο αν δεν παραχωρήσει τη θέση του.
Αλλά και να μην πάει, θα είναι παρών ο συμβολισμός, το πνεύμα του και ό,τι ως εμβληματική μορφή εκπέμπει. Η εκλογή του και μόνο, με πανηγυρικό τρόπο, είναι μήνυμα που στέλνει η Ελλάδα (με 150.000… βλάκες) σε μια Ευρώπη που επωάζει το αυγό του φιδιού. Μπορείς να το καταλάβεις, Ηλίθιε;

Από HardDog, Ετικέτες Δ. Βραϊμάκης, Σχόλιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου