Translate

30 Μαΐου 2014

Χαμογέλα!!! Τουλάχιστον σήμερα.(Ματίνα Γκούτζιου)

Χαμογέλα, γιατί κάτι μοιάζει ν'αλλάζει! Τα αποτελέσματα των εκλογών είναι μια μικρή νίκη του λαού ενάντια στους έχοντες και κατέχοντες, ενάντια σ΄αυτούς που μας οδήγησαν εδώ, ενάντια στην αισχρή προπαγάνδα, το γκεμπελισμό και τη λάσπη, ενάντια στους ασύδοτους, τους κλέφτες, τους απατεώνες, τους υποκριτές, τους τεμπέληδες και ανεπάγγελτους, ενάντια στους ανεγκέφαλους και τα κομματόσκυλα, ενάντια στο ρουσφέτι και τη μίζα, ενάντια σ' αυτούς που προσκυνάνε και γλείφουνε για να κατέχουν πόστα, ενάντια στη διαφθορά και τη σήψη, ......ενάντια στο κακό.
Δεν είμαι τυφλή, ούτε ανόητη, μένει να δούμε και τους άλλους. Κατά πόσο θα τηρήσουν τις εξαγγελίες τους, κατά πόσο θα κάνουν τη διαφορά, κατά πόσο δεν θα μας απογοητεύσουν, γιατί γι' αυτό εκλέχτηκαν στηριζόμενοι από το προβληματισμένο εκλογικό σώμα.  Για πρώτη φορά αρκετοί Έλληνες ξεπέρασαν φράγματα και ιδεολογίες, ελπίζοντας.  Το γεγονός ότι οι σκεπτόμενοι το μέλλον τους και το μέλλον των παιδιών τους αυξάνονται είναι από μόνο του ελπιδοφόρο! Γι' αυτό χαμογέλα!
Ναι, δεν είμαι τυφλή, γιατί βλέπω και τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής, τη νίκη της Marine Le Pen στη Γαλλία, την άνοδο γενικότερα των ακροδεξιών κομμάτων στην Ευρώπη. Επειδή όμως η χαρά και η ευτυχία είναι στιγμές στη ζωή, σήμερα χαίρομαι για τ' αποτελέσματα των εκλογών, γιατί είναι ωραίο να ορθώνεις το ανάστημα σου στο κατεστημένο κι απολαυστικό να βλέπεις στα πρόσωπα των χαμένων και των παρατρεχάμενων τη λύπη για τα κέρδη ή το βόλεμα ή τα πόστα  που χάνονται. 
Τώρα αν κι επόμενοι αποδειχθούν το ίδιο φαγανοί, μένει να το δούμε, όχι όμως σήμερα,γιατί καιρό είχε να γελάσει το χειλάκι μας.
Διαλέξτε όποιο χαμόγελο σας κάνει, εγώ διαλέγω το χαμόγελο του ταλαίπωρου Έλληνα, αυτού που πολλά υποφέρει από τα μνημόνια και τις πολιτικές τους αποφάσεις. Το χαμόγελο του άνεργου, αυτού που στήνεται σε συσσίτια φιλόπτωχων και εκκλησιαστικών φορέων για να πάρει μια σακούλα με τρόφιμα, αυτού που δεν έχει θέρμανση για το χειμώνα, αυτού που εργάζεται (ο τυχερός), αλλά ακουμπά τα 2/3 του πενιχρού μισθού του σε λογαριασμούς και φόρους για να καλύψει το δικό τους φαγοπότι, του συνταξιούχου που αφού δούλεψε μια ζωή, σκέφτεται ακόμα και το 1 ευρώ για τον καφέ του, αυτού που έχει χάσει την αισιοδοξία και την αγάπη του για τη ζωή........ 
Η  λίστα των κακαπαθημένων Ελλήνων είναι πολύ μακριά, γι΄αυτό σήμερα διαλέξτε εσείς όποιο χαμόγελο θέλετε και φανταστείτε ότι τα χαμόγελα αυτά αύριο θα είναι περισσότερα, γιατί κάποτε οι ραγιάδες ξυπνάνε.
Dum spiro spero και η ελπίδα πεθαίνει τελευταία, όπως λέει κι ο λαός.
Δημοσιεύτηκε και Αναρτήθηκε από: Ματίνα Γκούτζιου(Φιλολογικές σταγόνες στον ωκεανό)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου