Translate

15 Μαΐου 2015

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ!!!



Όλοι μαζί σας νοερά, γιατί το Γολγοθά τον περνάτε εσείς. Καλά τα ευχολόγια, αλλά όποιος δεν τόχει περάσει, δεν μπορεί να καταλάβει την αγωνία και το άγχος των υποψήφιων θυμάτων, συγγνώμη παιδιών μας ήθελα να πω, που τα βασανίζουμε, συγγνώμη δοκιμάζουμε ήθελα να πω για μια θέση στην ανεργία, συγγνώμη στην κοινωνία ήθελα να πω, αφού προηγουμένως έχουν περάσει από διάφορα απάνθρωπα βασανιστήρια, συγγνώμη από ένα υγιές και φυσιολογικό διάβασμα ήθελα να πω, για να ανταποκριθούν σε θέματα υψίστης δυσκολίας, συγγνώμη θέματα φυσιολογικά για την ηλικία τους ήθελα να πω.

Ψυχραιμία ωστόσο, παιδιά, μπόρα είναι θα περάσει. Σας παρακαλούμε μόνο όταν θα μεγαλώσετε να μη γίνετε σαδιστές σαν εμάς, αν και η επιστήμη λέει ότι όταν σε κακομεταχειρίζονται, γίνεσαι ίδιος κι εσύ.
Κλείνοντας να μην ξεχάσω να μας συγχαρώ για το εκπαιδευτικό μας σύστημα και για το μέλλον που εξασφαλίσαμε στα παιδιά μας.
Μπράβο μας!!!
 Ματίνα Γκούτζιου (Φιλολογικές σταγόνες στον ωκεανό)

1 σχόλιο:

  1. Και σήμερα που ζητήθηκε ο ανθρωπισμός στην έκθεση πόσο ειρωνικό και βίαιο να ζητάς από τα παιδιά να γράψουν ως θεωρία αυτό που εμείς οι ενήλικες αποτύχαμε να κάνουμε πράξη και αυτό που είναι κοινωνικά αυτονόητο και ζητούμενο κάθε εποχής να το κάνουμε αντικείμενο αξιολόγησης και κριτήριο καθορισμού του μέλλοντος των παιδιών μας.....Σε μια εποχή και σε μια χώρα όπου περίσσεψε προ πολλού ...η διαφθορά, η διαπλοκή, η ψευτιά, η αυταρχικότητα από όλες τις πλευρές, η αδιαφορία για τη χώρα και το μέλλον της, η βία σε όλες τις μορφές της από όλους προς όλους, η ψευδής ανοχή στο διαφορετικό, η αμάθεια, η φαυλότητα, η υποκρισία, ο ατομισμός, η αναξιοκρατία, η απάθεια, η φιλοσοφία της ήσσονος προσπάθειας, η ευκολία
    και δε τελειώνει ο κατάλογος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή