Translate

Wikipedia

Αποτελέσματα αναζήτησης

Δευτέρα, 26 Μαΐου 2014

Πρωτιές νέων επιστημόνων και μαθητών που μας κάνουν περήφανους!

Η φράση "Η Ελλάδα που μπορεί και αντιστέκεται" ταιριάζει γάντι στις παρακάτω περιπτώσεις των νέων παιδιών που μοχθούν, αγωνίζονται και τα καταφέρνουν σε πείσμα των αντίξοων συνθηκών. Τέτοιες ειδήσεις σε κάνουν να χαμογελάς και να χαίρεσαι, γιατί οι νέοι αυτού του τόπου στηριγμένοι αποκλειστικά στις δυνάμεις τους, στη στήριξη των γονιών και κάποιων από τους δασκάλους τους, τα καταφέρνουν. Δεν θα πω κάτι πρωτότυπο, αλλά όπως διαβάζω στις ειδήσεις και τα ρεπορτάζ, το κράτος για μια ακόμα φορά έλαμψε δια της απουσίας του σε οποιαδήποτε δράση στήριξης, χρηματοδότησης κλπ, παρουσιάστηκε όμως ως φαντομάς για τα επινίκια με τη μορφή δημαρχαίων, τοπικών παραγόντων και άλλων παρατρεχάμενων για φωτογραφίες, τελετές και άλλα εφέ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ και Σ' ΑΝΩΤΕΡΑ!

1)Έλληνες τελειόφοιτοι της Νομικής Αθηνών είναι οι νικητές του παγκόσμιου διαγωνισμού εικονικής δίκης ELSA.

ΠΗΓΗ:ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ ΣΤΟ ΑΠΕΙΡΟ

Τέσσερις Έλληνες τελειόφοιτοι της Νομικής Αθηνών είναι οι νικητές του παγκόσμιου διαγωνισμού εικονικής δίκης ELSA. Στον τελικό του διαγωνισμού, που έγινε στην έδρα του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου στη Γενεύη, νίκησαν του τελειόφοιτους του Χάρβαντ ενώ στο διαγωνισμό συμμετείχαν 117 πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο.
Όπως αναφέρει η Καθημερινή, το φετινό θέμα αφορούσε σε νομική διαφορά μεταξύ δύο κρατών-μελών του ΠΟΕ (Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου), ενός ανεπτυγμένου και ενός αναπτυσσόμενου, η οποία ανέκυψε λόγω της απόφασης του τελευταίου να ανακρατικοποιήσει τις υπηρεσίες ύδρευσης - αποχέτευσης, μετά μία περίοδο -όχι ιδιαίτερα επιτυχούς- ιδιωτικοποίησης.
Η ομάδα αποτελείται από τους Άννα Βεντουράτου, Περσεφόνη Βερνάδου, Παναγιώτη Θεοδωρόπουλο και τον Παναγιώτη Κυριάκου. Για να φθάσουν στον τελικό απέκλεισαν τις ομάδες των American University Washington και Rhodes University (Ν. Αφρική), την ομάδα του Παν. του Hong Kong, και στον ημιτελικό το Πανεπιστημίο του Amsterdam.

Φωτογραφία: Η νίκη συνοδεύτηκε με selfie, που συμμετέχουν και οι προπονήτριες της ομάδας


2)Έλληνας μαθητής γυμνασίου ανάμεσα στους βραβευμένους σε παγκόσμιο διαγωνισμό ποίησης 

(Πηγή: Lifo)ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ:

Το 4ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας απέσπασε το πρώτο βραβείο, συμμετέχοντας με ατομικά και ομαδικά έργα μαθητών του! Λίγο μετά τη βράβευση της Τεργέστης, επισκεφτήκαμε, έναν από τους διακριθέντες, τον Στράτο Μοσκοφίδη, σε ένα από τα διαλείμματά του σχολείου. Μαθηματικά προς Γυμναστική.

«Έπρεπε να έρθετε νωρίτερα, να χάσω χρόνο από τα μαθηματικά. Εγώ Γυμναστική δε χάνω. Έχουμε μόλις 10 λεπτά», αναφέρει χαμογελώντας. Το μαγνητόφωνο γράφει. "Μας είπαν ότι θα πάρουμε μέρος στο διαγωνισμό στα μέσα του Νοέμβρη, όταν αναπάντεχα μας έκαναν την πρόταση στην προσευχή για να συμμετέχουμε οι ενδιαφερόμενοι. Το θέμα ήταν «εγώ κι εσύ» και μπορούσαμε να το ερμηνεύσουμε με κάθε τρόπο. Είχαμε περιορισμό μόνο στους στίχους , έπρεπε να γράψουμε έως 50 στίχους το μέγιστο. Πήραμε συμμέτοχη 50 άτομα συνολικά άλλοι ατομικά και άλλοι ομαδικά, κερδίζοντας όλοι μαζί σαν σχολειό. Ένα πρωί ο διευθυντής μας ανακοίνωσε τη νίκη στην πρωινή ενημέρωση και επικράτησε πανικός!" 

Τι ήταν, όμως, αυτό που έκανε ξεχωριστό το ποίημά του; " Δεν θα έλεγα ότι έχει κάποιο συγκεκριμένο θέμα και τύπο, αντίθετα υπάρχουν πολλά διαφορετικά νοήματα μέσα σε αυτό. Μου πηρέ τέσσερις με πέντε ημέρες για να το γράψω χωρίς να έχω κάποια συγκεκριμένη έμπνευση, εκτός ίσως από μερικά βιβλία η σειρές που βλέπω. Οι περισσότεροι καθηγητές που το διάβασαν μου είπαν ότι ήταν παρά πολύ ωραίο. Δεν είχα ενασχοληθεί με την ποίηση τόσο πολύ αλλά με το γράψιμο περνούσα την ώρα μου γράφοντας διαφορές ιστορίες. Αυτός ο διαγωνισμός μου έδωσε την αφορμή να γράψω ένα ποίημα και είπα «γιατί όχι;». Πριν από λίγες ημέρες έστειλα τη συμμετοχή μου και σε έναν άλλο πανελλαδικό διαγωνισμό και περιμένω τα αποτελέσματα. Το «μικρόβιο» μπήκε για τα καλά μέσα μου."

Όλη η συνέντευξη του μαθητή στην Πηγή: Lifo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου